Supervisie

 

Het werken met mensen is intensief. Of je nu therapeut bent , coach of begeleider: in contact zijn met mensen vraagt zowel focus als vrije aandacht. Focus om de grote lijn te zien en vrije aandacht om allerlei non- verbale signalen, versprekingen, en de energie van diegene die bij je is, op te vangen.

Soms is er echter iets in het "verhaal" dat raakt. Iets uit je eigen geschiedenis resoneert mee. Dan is het moeilijk om de vrije aandacht te behouden. Bijna altijd worden eigen gedragspatronen aangesproken door het verhaal en de energie van de ander. Dan ontstaat bv de neiging oplossingen aan te dragen of erg je best te gaan doen. Of laat je je juist overvleugelen door een woordenstroom en verlies je de focus.

Daarnaast kan het zijn dat de methodiek die je hanteert niet werkt bij deze persoon, en heb je behoefte aan het uitbreiden van de mogelijkheden in aanpak en methodieken.

Voor mij is supervisie meekijken met jou en:

  • Onderzoeken waar en hoe je innerlijke houding wordt geraakt.

  • De (on)balans die er is tussen focus en vrije aandacht tegen het licht houden.

  • Nagaan waar Lichaamsgerichte of andere therapeutische methoden gepast zijn .

  • En waar de situatie vraagt om een meer systemische en of een spirituele benadering.

Uurtarieven

  • Supervisie, betaald door werkgever: € 150,00

  • Particulier uurtarief: € 80,00; per 1 januari 2018  €85,00

Biografie

Elly Meyles (1951), is docente, pedagoge, gestalt-therapeut en therapeute Bio-energetische analyse. Zij werkte 20 jaar vooral in de non-profit sector en leidde daar scholings- en innovatieprojecten. Sinds 1988 heeft zij haar eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en persoonlijke ontwikkeling, waar zij naast de individuele therapie verschillende trainingen en workshops voor groepen ontwikkelt. In de jaren ’90 gaf zij ook samen met IIBA trainer Jan Velzeboer 5 daagse trainingen “bio –energetische analyse” aan studenten in Duitsland. Zij is trainer en supervisor bij het Nederlands Instituut voor Bio-energetische analyse (NIBA). Haar praktijk is gevestigd in Den Haag. In haar stijl van werken legt Elly de focus op hòe een nieuw verworven inzicht vertaald kan worden in gedrag. En hòe een aha-ervaring, of een nieuw verworven inzicht in het lichaam en/of de innerlijke ruimte kan beklijven.